- hirdetés -

November 14-én a Hetednapi Adventista Egyház Kórusai jótékonysági koncertet adtak.

Céljuk az volt, hogy a város általános iskoláinak kórusai – mint a Kodály Zoltán Gyermekkórus, a József Attila Székhelyintézmény Kórusa és a Pedagógus Kórus, – támogatást kapjanak a további munkájukhoz – tudtuk meg Pörneki Attila felkészítő-tanártól.

Sikerült is a jótékonykodó megjelenteknek köszönhetően közel 80 ezer forintot összegyűjteniük, és ezen felül az ADRA – Adventista Fejlesztési és Segélyalapítvány csomagokkal támogatta a gyerekeket.

A hangversenyen az Orosházi Advent Kórus, a Hetednapi Adventista Egyház Központi Kórusa, a 8in1 singers, a Hetednapi Adventista Egyház Budapesti érdi közösségének összevont kórusa lépett fel, valamint a város kórusai közül a Szokolay Bálint Madrigál Kórus, és a Pedagógus Kórus adott elő egyházi művek.

A koncerten megtelt a terem. A közönség vastapssal buzdította a kórusokat, hogy ráadás számokat is énekeljenek. A koncertzáró számban pedig egyesítették azokat, így mintegy 160-an énekelték Beethoven Isten dicsősége című kórusművét, mely felejthetetlen élményt nyújtott kórustagnak, karnagynak és közönségnek is. A záró szám során a kórust Pörneki Attila vezette.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.