- hirdetés -

A Vörösmarty Mihály Tagintézményből kaptuk az alábbi beszámolót.

Az iskola 12 diákja és 3 pedagógusa az ACES (Academy of Central European Schools) pályázat keretében látogatást tett leobeni partneriskolájukban. A négynapos program során a projekt témájához kapcsolódóan közösen készítettek plakátokat a gyerekek, a helyi múzeumban megismerkedhettek a város történelmével és a környék legjelentősebb iparágazatának, a vaskohászatnak a kialakulásával és fejlődésével.

A polgármester fogadta a delegációt és rövid beszélgetés után ebéddel látta vendégül a csoportot. A látogatás emlékére a várost bemutató könyvet adott ajándékul az orosháziaknak.

Csoportkép az utazókról
Csoportkép az utazókról

A találkozóról a több mint 800 ezer előfizetővel rendelkező Kleine Zeitung újság is tudósított. A küldöttség megismerkedhetett a környező települések nevezetességeivel, láthatták az erzbergi vasércbányát és a Leopoldsteinerseet, illetve rövid túrát tettek a hófödte csúcsokkal övezett Hirn Alm hegy oldalán.

Az utolsó napot Graz óvárosában töltötték a diákok. Többek között megnézték a híres óratornyot, a sétálóutca varázslatos épületeit, valamint a grazi Operaházat.

A gyermekeket meleg családi légkör fogadta és szoros barátságok kötődtek a két nemzet diákjai között. A tanulók türelmetlenül várják az osztrák társaikat, akik jövőre, a projekt következő találkozóján Orosházára látogatnak.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.