- hirdetés -

A szentetornyai óvoda 8,3 millió forint önkormányzati forrásból szépült meg.

A 45 éves épületet eddig még sosem újították fel, így Orosháza legrosszabb állapotú óvodáját szépült meg az elmúlt hetekben, 41 gyermek és szüleik, valamint 9 dolgozó örömére. Az ünnepélyes átadó csütörtök délelőtt volt.

– Orosháza város önkormányzata biztosította a forrást, melyből fűtéskorszerűsítés, a nyílászárók cseréje, festés, burkolás és részben a vizesblokk korszerűsítése valósult meg. Jó érzés, hogy sikerült elvégeznünk az igencsak időszerű munkálatokat az önkormányzat, a szülők és vállalkozók összefogásával – fogalmazott Rucz József, Szentetornya képviselője (Fidesz). A képviselő abban bízik, hogy jövőre szigetelhetik, és bevakolhatják az óvodát, korszerűsíthetik a világítást is.

Ünnepélyes szalagátvágás az óvodában Fotó: Kecskeméti Krisztina
Ünnepélyes szalagátvágás az óvodában (klikk a képre) Fotó: Kecskeméti Krisztina

A tervek szerint október elején vehették volna birtokba a gyerekek az óvodát, némi csúszás után erre most került sor. A várakozás megérte, Fekécs Istvánné óvodavezető úgy fogalmazott, épphogy nem forog kacsalábon a gyerekek új „palotája”.

– A felújítás ideje alatt a Bácska utcai óvoda adott helyet a gyerekeinknek. Sajnos néhány szülő nem tudta áthordani gyermekét Rákóczitelepre, de türelmesen megvárták a munkálatok végét – nyilatkozta az OrosCafé-nak Czakó Gézáné a telephely vezetője, akit nem csupán a gyönyörű óvoda, hanem a gyerekek és a szülők öröme is boldoggá tesz.

Az épület egykor használaton kívüli magtár volt. A szentetornyai közösség összefogásának köszönhetően vált óvodává 1964-ben.

– Az eltelt 45 évben egyszer sem újították fel. Az erre vonatkozó pályázat érthetetlen okokból nem nyert, azonban az elborzasztó állapotokat nem nézhette tovább a testület, ezért támogattuk önerőből a felújítást – tudtuk meg Dancsó József alpolgármestertől.

A Mátyás utcai óvoda renoválása része az óvoda-felújítási programnak, amely még az előző testület ideje alatt a Bácskai utcai ovival kezdődött, a Bajcsy utcaival folytatódott. Nyár elejére az Ifjúság utcai, nyár végére pedig az Előd utcai ovi válhat korszerűvé.

Az ünnepi átadót a gyermekek műsora tette egésszé – az ügyes apróságok versekkel, dalokkal készültek a jeles eseményre. A felújítást segítők egy hungarocell labdácskából kasírozással készített igazi őszi díszt is kaptak ajándékba a Mátyás utcai ovisoktól és pedagógus.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.