- hirdetés -

Aki hozzá szeretne szólni az OrosCafé egy-egy bejegyzéséhez, azt ezután egy embertesztnek vetjük alá. De megijedni azért nem kell.

Az OrosCafé embertesztje pontosan azt jelenti, mint amit a neve is sugall: teszteljük, hogy a kommentelő vajon ember-e. A hozzászólások elküldése előtt kért ellenőrző kód ugyanis egy olyan miniteszt, amely képes megkülönböztetni az emberi felhasználót a számítógéptől. Az összekuszált/elmosott karaktersorozatot egy ember el tudja olvasni, egy automata viszont nem birkózik meg vele.

Bár a hozzászólás folyamata ezután 2-3 másodperccel tovább tart majd, a kód alkalmazása közös érdekünk. Ezzel a pár karakterrel szűrjük ki a spambotokat, azokat a szoftvereket, melyek felesleges – legtöbbször potencianövelőt vagy órákat hirdető – kéretlen reklámokkal zavarják meg a hozzászólásokban kialakult párbeszédet.

Miután az éjszaka folyamán egyetlen bejegyzésünkhöz gyors egymásutánban 224 ilyen spam érkezett, léptünk. Így nekünk nem kell folyton törölgessünk, a hozzászólók pedig továbbra is úgy beszélgethetnek majd, mint egy jó kis kávézóban szokás: zavartalanul.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.