- hirdetés -

Szünidőben is iskolába voltak az Eötvös diákjai. A nyertes pályázat miatt módosult a tanítás rendje. Várhatóan jövőre készül el a beruházás.

Csütörtökön vált nyilvánossá, hogy felújítják az Eötvös iskola épületét és sportcsarnokát. A Nemzeti Fejlesztési Ügynökség által kiírt pályázaton nyert az Eötvös iskola. Mucsi Ágnes, a tagintézmény igazgatója ma örömmel nyilatkozta: az Eötvös napon jelentette be a tanulóknak és az iskola dolgozóinak az örömhírt.

„Az önkormányzati önerővel együtt mintegy 500 millió forintról van szó. Hogy mi fér bele? A jelenlegi tervek szerint a külső hőszigetelés, (amellyel az épület homlokzata is megújul), a nyílászárók, a folyosók és osztálytermek burkolatának cseréje történik meg, megújul a világítás, a vizesblokkok, akadálymentesítés és lift is lesz az intézményben. A sportcsarnokban megújul a parketta és a fűtés korszerűsítésére is sor kerül.”

A tanítási rendet annyiban befolyásolja a nagyszabású terv, hogy már most az őszi szünet is rövidebb volt, a következő hónapokban pedig alkalmanként szombati napokon is tanítanak, hogy minél hamarabb szabaddá tegyék az épületet. De az is lehet, hogy a tanév vége előtt, még tanítási időben elkezdik a munkálatokat.

Részletek az OVTV kedd esti híradójában.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.