- hirdetés -

Túl vagyunk a három napos pihenésen. Ki fürdőben, ki otthon töltötte, aszerint, hogy mit kellett kipihennie. Mindenki másképp csinálta.

Sokféle kívánság kerülne fel arra a listára, ami az ideális pihenési módokat sorjázza.

Az ismert sztár-páros, Bereczki Zoltán és Szinetár Dóra igencsak izzadtan adott interjút a koncert után, ami bennünket, nézőket feltöltött. Meg is kérdeztem: hogyan, mikor pihennek? Ritkán, elzárkózva a világtól, a gyerekeikkel – derült ki a válaszból.

Tudatosan pihennek (Fotó: Kecskeméti Krisztina)
Tudatosan pihennek (Fotó: Kecskeméti Krisztina)

Tudatosan szerveznek olyan napokat, amikor – esetleg egy hotelben – elvágják a külvilág felé a drótokat, és játszanak. A másik kikapcsolódási mód a változatosság: stúdióban dalokat énekelnek fel, aztán gyermekeket nevelnek, majd utaznak és énekelnek, fellépéseik vannak, színházban játszanak, szerepet tanulnak. Az egyikben a másik munkát pihenik ki.

Kikapcsolódás otthon

A közelmúltban Pethő Zsolttól, a L’art pour l’art egyik tagjától is megkérdeztem, hogyan pihen a csapat.

– Úgy, hogy nem megyünk sehová, hanem otthon maradunk – jött az egyszerű válasz. – Megállapodtunk, hogy hetente csak két fellépést vállalunk, mert mindenki sokféle más dologgal is foglalkozik. Nem is a fellépések, az utazások nagyon fárasztóak.

Többünknek – akik hivatalból veszünk részt rendezvényeken, rendszeresen jelen vagyunk a különböző előadásokon, koncerteken, sokak szerint lehetőséget kapva érdekes emberekkel való találkozásra – sokszor éppen az a munka, ami másnak pihenés.

Hogy ebbe is bele lehet fáradni? Hihetetlen, de igen. Kipihenni pedig éppen fordítva kell, mint azoknak, akik a hétköznapokat a (pl. kolbász-) fesztiválok forgatagával igyekeznek feledtetni. Jól esik csak felvételeken látni, képeken elemezni, „hogyan mulat a nép”. Aztán hétfőn újult erővel vágni neki a következő hétnek.

Azt gondolom, nem szociális túlérzékenység felvetni: mit pihent ki az a sok ember, akinek a hétköznapjai a munka hiányáról szólnak? Mindenki másképp csinálja.  Ahogy tudja…

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.