- hirdetés -

A Jobbik helyi szervezete közös sétára hívta az orosháziakat vasárnap.

Az akcióval a társadalmi problémákra kívánták felhívni a figyelmet. A városháza előtti téren délután négy órakor gyülekeztek azok, akik a Jobbik párthoz csatlakozva egy rövid sétával szerették volna jelezni, nagy bajok vannak ma Magyarországon, a problémák azonban összefogással megoldhatók. Mintegy 40-en sétáltak egymásért, a holnapért.

Jábor: egységes nemzetet (klikk a képre) Fotók: Kecskeméti Krisztina
Jámbor Nándor: egységes nemzetet (klikk a képre)

Jámbor Nándor, az orosházi szervezet alelnöke beszédében úgy fogalmazott, az emberek érzik, hogy hamis ígéretek, önző érdekek áldozatává váltak.

-Megbomlott a nemzet egysége, a köztársaságból mára már csak a társaság maradt, a köz elveszett. A profit iránti vágy elpusztít mindent, családot, becsületet és végső soron a hazát.

-Az egyik legnehezebb feladat, mely előttünk áll az, hogy újra egységes, öntudatos, erős nemzet legyen a magyar és visszaszerezzük az önmagunkba, a nemzetbe vetett hitet. Együtt kell hordanunk a követ a nemzet újjáépítéséhez – mondta Jámbor.

Programterv

A Jobbik kampányfilozófiájából is ízelítőt kaptak a jelenlévők. Eszerint a jog ma nem mindig egyenlő az igazsággal, ezen változtatni kell. Az ifjak nevelésének egyik alappillére saját hagyományunk legyen. A hazai élelmezés támogatása, a munkások védelme és a vállalkozók segítése szintén a program része. Ahogyan a tehetséggondozás és a pályakezdők fiatalok segítése, hogy ne kényszerüljenek külföldi munkavállalásra. Az adórendszer, valamint a bürokrácia ellen is fel kíván lépni a párt.

Mint Jámbor Nándor elmondta a helyi szervezet programját helyi szakemberekkel együttműködve dolgozták ki, részleteiben várhatóan január végén, februárban ismertetik (hasonlóan a Jobbik országos programjához). A párt filozófiája szerint a helyi problémákra elsősorban helyben lehet gyógyírt találni, ez azonban csak úgy lehetséges, ha minél többen bekapcsolódnak a munkába, tesznek a szebb jövőért.

Október 24-én szombaton tartotta a Jobbik hatodik kongresszusát, melyen az Európai Parlamentben végzett munkát is értékelték. A párt három képviselője 33 alkalommal szólalt fel, ennek egyik eredménye, hogy a magyar tejtermelők a közeljövőben jelentős mértékű uniós támogatáshoz juthatnak.

-Kevesen olyanok vagyunk, mint a magányos fák, a viharos szél kettétörhet. Ám együtt, összekapaszkodva nem tudnak kiszakítani abból a földből, mely a hazánk – hangsúlyozta az alelnök.

Remélik, egyre többen lesznek (klikk a képre) Fotók: Kecskeméti Krisztina
Remélik, egyre többen lesznek (klikk a képre) Fotók: Kecskeméti Krisztina

Bár a vasárnapi rendezvényen nem voltak túl sokan Jámbor az OrosCafé-nak úgy nyilatkozott, szimpatizánsok vannak – ezt az EP választás eredménye is megmutatta -, azonban sokan még mindig nem merik nyíltan támogatni a pártot. Pozitív kezdetnek nevezte a sétát, és reméli további rendezvényeiken egyre többen lesznek, akik a fásultságot és csalódottságot félretéve tevékenyen részt kívánnak venni Magyarország építésében.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.