- hirdetés -

Ne lepődjön meg, ha alig jön a csapból víz, vagy ha jön, az is zavaros. Átmossák a hálózatot az egész városban.

Tisztelt Vízfogyasztó!

Elérkezett az ŐSZI HÁLÓZATMOSATÁS ideje. Ebben az időszakban az ivóvízhálózaton helyenként időszakos vízhiányra, és a település egész területén nyomásingadozásra lehet számítani. Ha Ön, kedves Fogyasztó ebben az időszakban azt tapasztalja, hogy a csapból zavaros, esetleg elszíneződött víz folyik, kérjük addig folyassa a csapot, amíg a zavarosság megszűnik.

Hogy miért is van szükség évente kétszer a hálózatmosatásra?

Az alkalmazott mechanikai módszerekkel az Ön vízszolgáltatója, a Békés Megyei Vízművek Zrt. a kutaktól a bekötővezetékekig megtisztítja a vezetékrendszert az ivóvízből kiváló lerakódásoktól. Mint tudja, az ivóvíz – szerencsére – igen sok ásványi anyagot tartalmaz, amely az emberi szervezet számára nemcsak hasznos, de fontos is. A víz összetevőinek egy része azonban a környezeti hatások révén kiválik az ivóvízből, s lerakódik a vezetékek falán, azon különböző vastagságú réteget képezve. Ezekből a rétegekből a nyomásingadozás (csőtörések után vagy csúcsidős felhasználás idején) hatására kisebb-nagyobb darabok válhatnak le, s ezek rontják a víz élvezeti értékét. Ugyanakkor, ha hosszú időn át – évekig – nem tisztítják meg a vezetékeket, akkor a lerakódás a mikroorganizmusok táptalajává válhat.

Hogy Ön az év minden napján nyugodtan élvezhesse a kiváló minőségű csapvizet, az Ön ivóvíz-szolgáltatója, a Békés Megyei Vízművek Zrt. évente kétszer végzi el a hálózatmosatást!

A hálózatmosatás idején tapasztalt kellemetlenségekért – időszakos vízhiány, nyomásingadozás – elnézését, a munkálatok idejére megértését kéri a Békés Megyei Vízművek Zrt.

Orosháza átmosása

Orosháza város víztornyát október 22-én 9–13 óra között tisztítják meg és fertőtlenítik ki a vízműves szakemberek. Ezen a napon a település egészén nyomáscsökkenés várható. Az ivóvízhálózaton a mosatási munkálatok október 28-tól november 1-ig tartanak, ekkor időszakos vízhiány és nyomásingadozás várható a rendszeren.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.