- hirdetés -

Dancsó József: Orosháza nem kér a fenyegetésből, a gyalázkodásból és a furkósbot politizálásból sem. A Fidesz reagált az MSZP fórumra.

Az MSZP pénteki lakossági fórumára, elsősorban Fetser János egyéni országgyűlési képviselő szavaira reagált Dancsó József fideszes országgyűlési képviselő, alpolgármester. A hétfő reggeli sajtótájékoztatón Molnár Béla alpolgármester is jelen volt, a sarokban pedig egy furkósbot lapult – Fetser Jánosnak szánták ajándékba.

091019_dancso_molnar_fidesz
Dancsó József és Molnár Béla (Fotók: Melega Krisztián)

– Fetser János a furkósbot politikáját kívánja alkalmazni a városban, 2000 közszolgát fenyegetett meg kirúgással és kizárta az együttműködést az orosháziakkal. Megdöbbentünk, hogy az MSZP helyi politikusai milyen minősíthetetlen hangnemben szólaltak fel, szónoklatuk tartalma pedig gyalázkodó és elfogadhatatlan volt.

– Azt a felkészületlenség kategóriájába soroljuk, ha valaki törvényeket, tényeket nem ismer. Azt viszont a gyűlölködés és az erőszakkal való fenyegetés kategóriájába, ha valaki tettlegesen kíván furkósbottal elzavarni vele egyet nem értő embereket – összegezte Dancsó József.

Befenyített város?

Furkósbot a sarokban
Furkósbot a sarokban

A helyi Fidesz úgy véli, a fenyegetés nem csupán a sajtónak és a hivatali apparátusnak szólt, hanem egész Orosházának, hiszen a baloldali politikus nem működik együtt a város érdekében a megválasztott testülettel.

Sőt, szerintük eddig sem cselekedett igazán a választók érdekében. Dancsó József kiemelte, Fetser János nyolc éve képviselő. Eddig átlagban évente 6 percet szólalt fel a Parlamentben, ám mindössze egy jelentősebb orosházi témát, a Merián Zrt. jövőjét firtatta.

– Feltételezzük, hogy Fetser Jánosnak egyszerűbb furkósbottal fenyegetőzni, mint a választók előtt elszámolni az általa is támogatott Gyurcsány-Bajnai féle szocialista kormányok tevékenységével, többek közt a közoktatás és a szakképzés szétverésével, a közbiztonság romlásával, az önkormányzatok ellehetetlenítésével. Orosháza azonban nem vevő az ilyen fenyegetésekre, az emberek itt is a mihamarabbi választásra és a költségvetés visszavonására várnak – hangsúlyozta a képviselő.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.