- hirdetés -

Egy góllal kapott ki a női kézicsapat, mely 16 percet volt emberhátrányban.

Főgáz-Gázművek – Orosháza-Gyopárosfürdő KSC 23-22 (10-12)

NB I/B-s női bajnoki kézilabda mérkőzés, Budapest, 100 néző
Vezette: Nagy, Véger

Orosháza: MÉSZÁROS – Ancsin T. 5, Such 2, Fazekas, Rózsa 3, Ancsin K. 2, Kovács B. 2. Csere: Gyarmati (kapus) CSENDES 7, Bodrogi 1, Németh, Domokos, Krivik, Kránitz Sz.
Edző: Marton Richárd

Az ellenfél legjobb dobói: Kovács 8, Ferencz 6

Kiállítások: 4 perc ill. 16 perc. Hétméteresek: 2/1 ill. 9/6

Az előjelek nem voltak túl rózsásak a fővárosi meccs előtt, hiszen Such egész héten beteg volt, ráadásul némely játékos totálisan formán kívül van hetek óta.

Sajnos ennek megfelelően, idegesen, sok hibával kezdett az Orosháza, így a 6. percben már 3-0-ra vitt a hazai csapat. A védekezés még csak-csak elment orosházi oldalon, de a támadójáték katasztrofálisnak volt mondható, amit mutat a 11. perc eredménye is: 5-2. Ezt tetézte, hogy az orosházi védelem egyik oszlopa, Fazekas a 8. percben már a második büntetését töltötte.

Az első félidő közepén aztán felébredtek szendergésükből a mieink, és átvették a játék irányítását, így előbb egyenlítettünk (25. perc 9-9) majd a vezetést is megszereztük. A védelem szigorodott valamelyest, amivel a kapuban Mészáros is tudott mit kezdeni, több nagy védést is bemutatott. Ennek köszönhetően kétgólos vendég előnyt mutatott a tábla 30 perc után.

Mintha túlzottan megnyugodtak volna lányaink a nagynak nem mondható előny birtokában a második félidő elején. Ezt tetézte, hogy gyökeresen megváltozott a játékvezetők felfogása: 5 perc alatt kétszer kerültünk kettős emberhátrányba, így fordítottak a hazaiak (35. perc 15-13).

Ezután tovább fokozódott a kapkodó játék és az idegesség, támadásban Csendes Editen kívül szinte az egész csapat betlizett. A bírók sem engedték közelebb az Orosházát, pedig a rossz játék ellenére az akarat megvolt a mieinkben. Az utolsó 3 percben aztán minden eldőlt, hiszen újra kettős hátrányba kényszerültünk. Erre jött még 4 másodperccel a vége előtt egy hazai hétméteres, de azt védte Mészáros, így maradt az egy gól különbség. Ám ennyi is pont elég a vereséghez.

A meccsen küzdöttek a lányok, de önbizalom nélkül, sok hibával játszottak, ami főleg a halvány támadójátékban mutatkozott meg. Az ellenfél két fiatal lövője összesen 14 góllal terhelte meg a hálónkat, ami azt jelenti, hogy a védelem sem állt a helyzet magaslatán.

Marton Richárd: – Én szégyellem magam a meccsen nyújtott teljesítményért, egy ificsapat vert meg minket. A héten gyakorolt taktikai utasításokból nem sokat valósítottak meg a lányok a pályán. De legalább a játékvezetői felfogás miatt gyakoroltuk az emberhátrányos játékot.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.