- hirdetés -

Még tartott a megnyitó, mikor recsegni kezdett a padló.

A Magyar Festészet Napja civil kezdeményezésként, néhány lelkes ember erőfeszítéseként 2002-ben jött létre. Az Orosházi Festők Csoportja ebben az évben kiállítással ünnepli a Magyar Festészet Napját. Szombaton délután hét képzőművész alkotásából nyílt kiállítás a Városi Képtárban.
– Ezek a kiállított munkáink, mind a 2009-es év gyümölcsei – tájékoztatta az OrosCafé.hu-t Kohut Béla az egyesület elnöke.

A kiállítás házigazdája Pusztai Lajos volt, majd Koszorús Oszkár helytörténész köszöntötte a kiállítókat és a szép számban megjelent érdeklődőket. Köszöntő beszédében visszaemlékezett a majdnem negyven évvel ezelőtti művészemberekre, akik a Festők Csoportját megalapították.

A zaj forrása

Zárásként Zalai Mihály a Kulturális Bizottság elnöke kívánt sok sikert a kiállító művészeknek. Tiszteletükre éppen egy verset szavalt, miközben azonban valahonnan hatalmas ropogások hallatszottak.

Senki nem tudta mire vélni mi lehet a zaj forrása, – arra gondoltak, szerkezeti problémák merültek fel a Képtárban – ezért mindenkit kitessékeltek az utcára.

A tömeg vége még el sem hagyta az épületet, amikor kiderült, hogy visszatérhetnek az ünneplők, mert csak a padlófűtés okozta a hatalmas ropogásokat. A kis incidens után a kiállítás vendégei visszatértek az épületbe, ahol folytatták a nézelődést és az ünneplést.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.