- hirdetés -

Wellness-musical? Ha van ilyen műfaj, én azt mondom, a Szinetár Dóra – Bereczki Zoltán páros ezt felsőfokon műveli.

Nem titok, hogy egy patikalánc fogadta fel őket, és Musical Duett esttel járják az országot, pontok révén megváltott kulturális műsorral javítják a kedélyeket. Méghozzá milyen jól!

Egy húron pendültek (Fotó: Kecskeméti Krisztina)
Egy húron pendültek
(Fotó: Kecskeméti Krisztina)

Tehetségesek, tapasztaltak, természetesek, egyszerűek, és mégis annyira hűek ahhoz a másik, elképzelt világhoz, amely csak a dalokban, musical-ekben, színpadi mesékben van. Megpróbáltam kiugratni a nyulat a bokorból: vallják be, hogy ez túl szép, és nem is igaz. De úgy tűnik, az, vagy legalábbis az alapok erősek. Két egymást tisztelő ember nyilatkozott az első előadás után, egymás gondolatát kiegészítve, vagy megcáfolva-évődve. Bevallották, hogy a csaták náluk hevesek, de rövid ideig tartanak, a látottakhoz képest az érzelmi skálájuk sokkal szélesebb mindkét irányban. Ám egy szabályt mindig követnek: nem mennek aludni, amíg a szénájuk rendezetlen.

Régen volt már részem ilyen élményben: jó humor (nem jópofáskodás, vicceskedés), kedvesen vezetett-provokált interaktivitás (mintegy óvatosan felállítva a diagnózist). A jelmezek nélküli előadó, mint ember volt jelen mindkét művész személyében. Jó dramaturgiai érzékkel elhelyezett, egymásra épülő poénok sora adta a lazító masszázst, férj és feleség felváltva játszotta az untermann szerepét, hogy társa poénja csattanjon, egymás dalát szépen előkészített talajra hagyták esni (mint masszőr könnyű kézfeje a csuklyásizmodon). Évődésük, minden nyelvbotlásuk a szórakoztatást szolgálta.

Hálás is volt a közönség, nem hallottam még nézőktől ennyi sopánkodást távozáskor. Gyakoribb a csendben örülés, de most lépten-nyomon szuperativusok hallatszottak arról, milyen volt… Egy jó pár csodakapszula biztosan a gyógyszertárakban marad, pótolta 80 percnyi önfeledtség. „Boldog voltam, mint egy óvodás” – hallottam az egyik nézőtől.

Nagy bátorság ennyire megmutatni magunkat. Dóra szerint szerencsések, hogy tudnak ilyet, eleinte tartottak tőle, nem tudták, az emberek mennyire akarják ezt. Hát akartuk. Basszust és szopránt énekeltünk, komoly koreográfiát tanultunk meg, amivel szerencsére ülve is lehetett emelni a színvonalon.

Nézze meg, milyen új dobásra készül a sztárpáros:

httpv://www.youtube.com/watch?v=QG9VVX1UTtU

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.