- hirdetés -

Már 6 góllal is vezetett az Orosháza, de a végén örülhettek, hogy nem kaptak ki a Ceglédtől. Az utolsó másodpercben ziccert hibáztunk iksznél.

OFKSE – Ceglédi KKSE 26 – 26 (13 – 8 )

NB I/B-s bajnoki férfi kézilabda mérkőzés, Orosháza 300 néző
Vezette: Dohány, Varga

Orosháza: KOVÁCS R. – KARDOS 7, Berta 1, Kovács A. 2, Kósa 3, Dunkl 2, Balda 6. Csere: Szikora, Herjeczki (kapusok) Ambrus 1, Raffai 3, Bajusz 1, Gazsó, Országh
Edző: Füzesi Ferenc

Az ellenfél legjobb dobói: Pocsai 7, Tóth 6, Varga 5

Kiállítások: 18 perc ill. 14 perc   Hétméteresek: 4/3 ill. 3/2

A mérkőzés előtt mindenki egyértelműen hazai győzelmet tippelt, ám hamar világossá vált, hogy a Cegléd nem adja olcsón a bőrét. Bár az első támadásokból a hazaiak jöttek ki jobban, a 9. percben mégis 4-4 volt az állás. Ezt a fej-fej melletti eredményt tartották egy ideig a csapatok.

Raffai agilis volt a meccsen
Raffai agilis volt a meccsen (klikk a képre)

A védelem mindkét oldalon hatékonyan működött, rendesen keménykedtek a fiúk. Ennek a periódusnak egy nagy orosházi sorozat vetett véget. Bejöttek a figurák és lerohanásból is eredményesek voltak a mieink, amiben kiváltképp a szélső Kardos jeleskedett (17. perc 9-5).

Ám elég volt egy kis kihagyás orosházi részről, azonnal büntetett a Cegléd. A játék mindkét csapatnál hullámzó volt, egyszerűen nem lehetett eldönteni, ki milyen formában van. Ez az eredményen is látszott. Míg a 22. percben csak 1 gól volt közte (9-8), addig a félidőben magabiztos, ötgólos orosházi előnyt mutatott a tábla.

A közönség elégedetten dőlt hátra, és a büfé előtt arról ment a szakmázás, vajon a Cegléd mikor pukkan ki végleg. Ez az optimizmus erősödött a nézőkben és a hazai játékosokban a második etap elején, hiszen gyorsan tettek még közé egyet a mieink, így már hat gól volt az előny (33. perc 15-9). Ezt szépen tartották is, egy ide, egy oda, amolyan csiki-csuki játék folyt a pályán szép támadásokkal.

Jött a feketeleves

Aztán a 40. percben valami hiba csúszott az orosházi gépezetbe: a védelem közepe egyszerűen megpuhult, és a ceglédi beállós oda járt gólokat lőni. Kezdett olvadni az előny, és a végén azon kapták magukat a zöld-sárgák (akik feketében játszottak), hogy már csak egy gól az előnyük.  Érkezett egy megnyugtató emberelőny, ám a helyzetkihasználás ekkora már pocsék volt, így hátrányban egyenlített a Cegléd (44. perc 18-18). Újabb orosházi támadás, újabb ceglédi kiállítás, ám a kettős előnyt is elpuskázták elöl fiaink, és az ellentámadásból a vendégek átvették a vezetést. Ebben a pillanatban kért időt Füzesi mester, hogy felrázza és átszervezze a csapatot.

A küzdelem kiült az arcokra is
A küzdelem kiült az arcokra is (klikk a képre)

Ám ekkorra a Cegléd fáradó játékosait feltüzelte, hogy hatgólos hátrányból álltak fel, így foggal-körömmel küzdöttek. Ismét elindult az egy ide, egy oda játék, mely a közönség idegeit kezdte borzolni. Ahogyan a játékvezetők is, hiszen egyre többet harsant a síp, és jött a kétperces kiállítás az Orosházánál. A védelmet szigorúbbra húztuk, de ebben benne van a fáradó és ideges játékos ütemkésése, mely szabálytalansághoz vezetett.

Ebből az időszakból egészen jól jöttünk ki, hiszen újra kétgólos előnyre tettünk szert (53. perc 24-22). Ám elég volt két apró hiba, és máris újra iksz volt az állás, ráadásul egymás után két lerohanást is kihagytunk.

Idegtépő 120 másodperc

Az utolsó 2 perc aztán igazán idegtépőre sikeredett. Az egyébként is felpaprikázott ceglédiek folyamatosan reklamáltak a bírónál, amit a sípmester megunt, és szövegért két percet adott egyiküknek. A vendégek 1 perccel a lefújás előtt még támadtak, ám fiatal játékosuk nemes egyszerűséggel eltotyogott a labdával, így elvették tőlük a játékszert. A győzelemért támadhatott az Orosháza emberelőnyben, viszont ezt sem sikerült gólra váltani, ráadásul Raffait egy betörés után lerántották, melyből kisebb kakaskodás alakult ki a ceglédi kapu előtt. Ennek eredménye: kettős kiállítás.

A hátralévő idő 20 másodperc volt. Gyorsan körbejárattuk a labdát, de az ellenfél négy emberrel is heroikusan védekezett, mindenhova odaért. Végül Ambrus betörését 4 másodperccel a dudaszó előtt szabálytalanul állították meg, így ennyi idő maradt a gólszerzésre. Három gyors passz, a bal szélen Bajusz Attila teljesen üresen maradt, megkapta a labdát, kapura tört, felugrott…és belelőtte a labdát a kapusba. Ezzel le is telt a játékidő, a ceglédiek pedig berohantak a pályára örömükben.

Az utolsó lövés előtti pillanat - kimaradt (Fotó: Melega Krisztián)
Az utolsó lövés előtti pillanat - kimaradt (klikk a képre) Fotók: Melega Krisztián

Az Orosháza már az első félidőben padlóra küldhette volna ellenfelét, ha kellően koncentrál a csapat, de a második félidei gyenge játék erre nem adott lehetőséget. A Cegléd nagy hátrányból állt fel, és benne volt játékában a győzelem is, végül azonban az iksznek is örülhettek. A játék teljes képe alapján igazságos döntetlen született.

Füzesi Ferenc: – Egyértelmű kudarc, elvesztettünk hazai pályán egy pontot. Meg kellett volna nyerni a meccset, de nem értem a csapatot, mi történt velük.

Kökény István:
– Gratulálok a csapatomnak, hisz hátrányból álltunk fel. A győzelem is meglehetett volna, de elégedett vagyok, hiszen nagyon erős csapat az Orosháza.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.