- hirdetés -

Továbbmentek az orosházi férfi kézisek a Magyar Kupában.

Békési KK – Orosházi FKSE  19 – 24 (9 – 12)

Magyar Kupa férfi kézilabda mérkőzés, Békés, 200 néző
Vezette: Medve, Nagy

Orosháza: HERJECZKI – Kardos, Berta 1, Dunkl 1, Kósa 2, Balda 6. Csere: Szikora, Kovács R. (kapus) AMBRUS 5, Raffai, KOVÁCS A. 6, Bajusz, Gazsó, Országh 3
Edző: Füzesi Ferenc

Az ellenfél legjobb dobói: Molnár I. 5, Molnár S. – Zöldi 3-3

Kiállítások: 8 perc ill. 10 perc. Hétméteresek: 3/2 ill. 1/0

Az összecsapás előtt Füzesi Ferenc edző egyértelművé tette: a cél a továbbjutás!

A meccs elején látszott, hogy az orosházi csapaton nyomot hagyott a hétvégi kiskunfélegyházi vereség, volt pár bosszantó pontatlanság. Ám hamar összeállt a védelem, melynek keménysége és  hevessége meghatározta az első félidő képét. A támadás ekkor még akadozott, melyben közrejátszott, hogy a békésiek is kemény falat húztak a kapujuk elé. Az első játékrész végén az orosháziaknak volt 4-5 lehetőségük gyors gólszerzésre lerohanásból, ám elpuskázták azt.

A második félidő elején még akadozott az OFKSE játéka, de lassan beindult a henger, mely aztán megállíthatatlan volt. Ami nem jött be az első félidő végén, az megvalósult a második közepén: több gyors leindítást gólra váltottak, mellyel meglépett az orosházi csapat. Ezt az előnyt pedig tartani is tudták, holott a hazaiak minden erejüket összeszedve próbáltak egyenlíteni. Ám a masszív orosházi védelem és a kapusteljesítmény már a lefújás előtt eldöntötte a meccset.

Füzesi Ferenc: – Örömteli kupatovábbjutás.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.