- hirdetés -

Vetélkedők, kirándulások, eszem-iszom, egészségmegőrzés és öko-tábor volt terítéken.

A Harruckern János Közoktatási Intézmény orosházi telephelyén a múlt héten tartották a hagyományos Zöld Hét programsorozatot. A rendezvény elsődleges célja, hogy felhívja a diákok figyelmét a környezetvédelem fontosságára. Ilyenkor megváltozik a csengetési rend, délelőtt az egyik szünet 30 percessé bővül, melynek keretében különböző programok várják a diákokat, azonban a délutánok sem teltek eseménytelenül.

De nézzük sorjában!

A Zöld Hét kerékpáros ügyességi vetélkedővel vette kezdetét, rendőrségi közreműködéssel. Kezdetben kevesen vállalkoztak a megmérettetésre, de miután látták a diákok, hogy nem nagy „ördöngösség”  az egész, egyre többen pattantak bicajra és ügyeskedtek.

Délután Peru volt terítéken. A program másnap őszi gyümölcsökből készült ételkóstolóval folytatódott, almából, szőlőből, szilvából készültek az ínycsiklandozó ételek és sütemények, a falusi vendéglátós szakon tanulók jóvoltából, vagy inkább keze nyomán. Több kirándulást is szerveztek a hét folyamán, így például Szarvasra, ahol a konzervüzembe és egy pékségbe látogattak el a diákok.

A hagyományőrzés jegyében pedig Szabadkígyósra utaztak el, ahol a kastélyt tekintették meg. Közben 30 diák hátára vette zsákját és Pécs felé vették az irányt, ahol várta őket az öko-tábor, kirándulásokkal, helyi nevezetességek megtekintésével.

Az itthon maradtak  sem unatkoztak; különböző versenyeken, vetélkedőkön vettek részt, gyümölcsöt és zöldséget aszaltak, kiruccantak Kardoskútra kerékpárral, ahol a darvak vonulását figyelték. De az egészségi állapotukról is képet kaphattak az Egészségsziget Egyesület jóvoltából, hiszen ingyenes vércukor, vérnyomás és testzsír mérésen vehettek részt, a drogokról pedig előadást hallgathattak meg.

A diákok körében igen népszerű a Zöld Hét, főként az öko-tábor, melyre mindig nagyon sok a jelentkező.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.