- hirdetés -

Sok az állatbarát városunkban – ezt tükrözte a vasárnapi program az orosházi kutyamenhelyen.

Kormos és négy társa számára szerencsés nap volt október 4-e. Ők öten ugyanis gazdira találtak ezen a napon. De a többiek sem panaszkodhattak az Állatok Világnapja alkalmából szervezett programon. Nagyon sokan kilátogattak vasárnap a Dózsa György út végén található menhelyre, hogy sétáltassák, simogassák az ebeket és megismerkedjenek az állatotthonban zajló munkával. A munkával, ami nem könnyű.

Az Orosházi Állat- és Természetvédő Közhasznú Egyesület önkéntesei lelkiismeretesen, önfeláldozóan dolgoznak nap, mint nap a kutyusokért. Jelenleg mintegy 130 ebről gondoskodnak, kitartásuk példaértékű.

Lovagias adomány

A vasárnap mégsem a kemény munkáról, hanem az állatokról szólt. Elmondhatjuk, hogy ennyi állatbarát talán még soha nem volt a menhelyen. A szerető kezek, melegszívű gondoskodás mellett kutyatápot is hoztak, és 12 ezer forint pénzadomány is összegyűlt. A Szent György Lovagrend orosházi képviselői is átadták adományukat: 3 mázsa kutyatápot vásároltak a menhely lakóinak az idei jótékonysági bálból befolyt bevételükből.

Kormos új gazdája karjaiban (klikk a képre) Fotók: Kecskeméti Krisztina
Kormos új gazdája karjaiban (klikk a képre) Fotók: Kecskeméti Krisztina

A sétáltatás, simogatás, kutyakozmetikus bemutatója mellett faültetés is szerepelt a programok között. Sok facsemetét kapott az egyesület, melyek a forró, nyári hónapokban árnyékot adnak majd az ebeknek.

A segítség mindig jól jön

Pusztai Ilona telepvezető az OrosCafé.hu-nak a program után meghatottan mesélte, nagyon nagy öröm számukra, hogy ilyen sokan eljöttek hozzájuk. És tudtuk, ezúttal sem jutott eszükbe egy percre sem, mennyi munkájuk volt, mennyire elfáradtak. Boldogsággal töltötte el az egyesület önkénteseit, hogy a szerető gazdira talált kutyusok mellett Bobi, Nellike, Kapitány és a többiek számára is egy boldog nap volt október 4-e, az Állatok Világnapja.

Megható nap volt, de mégis tegyük hozzá: segíteni nemcsak egy napon tudunk. Önkénteseket mindig vár az orosházi egyesület, a kutyusok pedig azt is meghálálják, ha csak néhány percre kiugrunk hozzájuk. És egyébként meg nem is csak mi adunk nekik, hanem ők is nekünk. Nagyon sokat.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.