- hirdetés -

Hiánypótló kezdeményezés, mely évek óta terítéken volt, és most megvalósult.

Orosházán mindig is széles körben elterjedt volt a madarászat, sok próbálkozás volt, hogy létrehozzanak egy egyesületet, de sajnos az anyagi nehézségek, vagy a tenyésztők közötti egyet nem értés miatt ez soha nem volt tartós, vagy létre sem jött – olvasható abban a tájékoztató anyagban, melyet az OrosCafé.hu-nak juttatott el a frissen alakult Orosházi Díszmadár És Hobbiállat Szakkör (O.D.I.H.O.SZ.).

Az új szakkör logója
Az új szakkör logója

Ebből megtudtuk, hogy 2008. őszén a fiatalabb generáció tagjainak sikerült meggyőzni a tapasztaltabb madárbarátokat, hogy próbálják meg újra fellendíteni a városban a díszmadártartás kultúráját és szervezzenek meg egy színvonalas kiállítást. Összefogtak, de hiába volt meg végre az egyetértés, rá kellett jönniük, hogy másképp nem tudják azt megvalósítani, csak ha egy egyesület, vagy egy másik szervezet áll a hátuk mögött.

Belépett a művelődési ház

Az egyesület létrehozása rengeteg pénzt emésztett volna fel, ezért – mint idáig minden próbálkozás – ez is óriási falakba ütközött. Ekkor pattant ki egy ötlet az egyik díszpintytenyésztő fejéből, és a művelődési házban dolgozók segítségét kérték, akik támogatták az ötletet. Felajánlották, hogy működjenek szakkörként, így minden segítséget megkapnak a szervezeti munka lebonyolításához és a kiállítás megrendezéséhez.

– Ezek után mivel csatlakozott hozzánk számos, nem csak díszmadárral foglalkozó személy is, úgy döntöttünk, hogy nem csak tollas kedvenceinkkel, hanem mindenféle hobbiállattal is foglalkozunk majd – mondta Hován Csaba, a szakkör egyik alapítója.

Így 2009. január 9-én megtartották első és egyben, alakuló taggyűlésüket, melyen a városi állatbarátok közül sokan megjelentek és csatlakoztak!

– Reméljük, idővel egyre többen tartanak velünk, és sikerül megvalósítani azt, amit már nagyon régóta nem sikerült senkinek a városban: fellendíteni és színvonalassá tenni Orosházán a hobbiállat-tartás és hobbiállat-tenyésztés kultúráját – zárta gondolatait Hován Csaba.

A frissen alakult szakkör nem tétlenkedik: október 16-18 között megrendezi az első Díszmadár kiállítást a művelődési házban.

Foglalkozások helyszíne: Petőfi Művelődési Központ, Orosháza, Kossuth utca 1.

Időpontja: Minden hónap második péntekén, 17:30 órától.

Érdeklődni: Hován Csaba – Tel.: 06-30/696-4630, e-mail: hovcsa@gmail.com

Nyíri Ferenc – Tel.: 06-70/542-4482, e-mail: nyiriferi@citromail.hu

Honlap: www.odihosz.fw.hu

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.