- hirdetés -

Erről osztotta meg véleményét a Békés Megye Fenntartható Környezetéért Egyesület, reagálva a Fidesz közleményre.

Varga Zoltán önkormányzati miniszterrel készített interjúnk kapcsán a Fidesz helyi szervezete eljuttatott szerkesztőségünkbe egy közleményt, melyben bírálja a szocialista politikust, többek közt tiszteletdíjával kapcsolatban. Ennek kapcsán a Varga tiszteletdíját megkapó egyesület is szót kért, és közleményt küldött.

Sajtóközlemény

Sokadik alkalommal kell szólnunk arról, hogy Varga Zoltán önkormányzati miniszter úr az egyesületünknek ajánlotta fel és utalja át immár hónapok óta az orosházi önkormányzati tiszteletdíját. Tennünk kell ezt azért, mert az OrosCafé-n megjelent egy közlemény, amely szerint a miniszter úr munka nélkül vesz fel Orosházán tiszteletdíjat. Úgy éreztük, hogy ezt ismét, és remélhetőleg utoljára cáfolnunk kell.

Egyáltalán fel sem venné, ha az orosházi képviselő-testület jobboldali többsége megszavazta volna azt a tiszteletteljes kérését, hogy miniszteri megbízatása alatt ezt az összeget a hivatal automatikusan utalja át bruttó, teljes összegben a részünkre, és azt a közhasznú tevékenységünkre fordíthassuk.

Egyesületünk, mint minden civil szervezet, mindig nagy örömmel vesz minden támogatást. Így a miniszter úrét is. De az azért tényleg különleges, ahogy az egyesületünket az orosházi jobboldali többség nem támogatja, nem tűri, hanem kifejezetten üldözi: mi nem kapunk épületet a tevékenységünkhöz, mi nem kapunk kiemelt támogatást, mi még abból az éves civil keretből sem kapunk, amiből pedig aztán mindenki, most meg még a képviselői felajánlást is megakadályoznák.

Van másik példa is. Varga Zoltán megyei önkormányzati képviselő is. Ott is kérte, hogy egy orosházi civil szervezetnek felajánlaná a tiszteletdíját, hogy nehogy szó érje a ház elejét. A sokak által ismert és elismert Székács József Családsegítő Alapítvány ezt gond nélkül minden hónapban meg is kapja. Automatikusan, közvetlenül. Mert a megyei képviselő-testület jobboldali többsége ezt szó-hang nélkül megszavazta.

Ott másképp állnak a tiszteletdíjhoz – és a tisztelethez.

Szin Jánosné

elnök, Békés Megye Fenntartható Környezetéért Egyesület

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.