- hirdetés -

Amennyiben Bencze József elfogadja a meghívást, igen.

Az orosházi volt laktanyáért lobbizik közösen a Fidesz két megyei politikusa Dancsó József országgyűlési képviselő, Orosháza alpolgármestere és Domokos László, országgyűlési képviselő, a Békés Megyei Közgyűlés elnöke. Az objektum ugyanis az átszervezések után jelenleg szinte teljesen üres, noha a képviselők szerint alkalmas lenne a Dél-alföldi Gazdasági Ellátó Igazgatóság (GEI) feladatainak ellátására.

Vizsgálják felül

A rendőrség és határőrség integrációja előtt az Orosházi Határőr Igazgatóság Tiszaszigettől Biharkeresztesig felügyelte és irányította a hozzá tartozó határszakasz védelmét. A Schengeni Alapból 2007-re felújított, és tárgyi eszközökkel jól felszerelt épületegyüttesben egykor 600 ember dolgozott.

Ma már alig fél százan, az integrációt követően ugyanis az orosházi objektum elvesztette jelentőségét, a GEI-t Szegedre telepítették, ahol a bérelt irodaházért évi 70 millió forintot kell fizetni. Az eddig Orosházán dolgozókat most naponta fuvarozzák Szegedre illetve Békéscsabára – ez is költség.

Dancsó és Domokos képviselők levélben tájékoztatták Bencze Józsefet a volt laktanya sorsáról, ami szerintük alkalmas arra, hogy a rendőrség regionális ellátó igazgatósága ott működjön. Arra kérték az országos főkapitányt, jöjjön el Orosházára, hogy személyesen tapasztalja meg a gyopárosi laktanya helyzetét. Levelükben a város és Békés megye számára is hátrányos helyzet felülvizsgálatát is szorgalmazzák.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.