- hirdetés -

Elkezdődött a PANKKK korszak Orosházán – reggae és ska dalokkal.

A Petőfi Művelődési Központ kamaratermében szeptember 18-án megkezdődött az a 2010. májusáig havonta jelentkező klubkoncert sorozat, melyet a PANKKK (Program a Nemzeti Kortárs Könnyűzenei Kultúráért) támogatásával a helyi Zenész Klub szervez. Első alkalommal a kiskunfélegyházi illetőségű A Láma Dalai zenekar lépett színpadra az orosházi közönség előtt.

A reggae és ska alapokon nyugvó, de ezek mellett számos más műfajt is sikeresen ötvöző muzsika – no meg a közvetlen előadásmód – hamar feloldotta a kezdetben még kissé feszélyezett hangulatot. Bár nem volt tömeg a koncerten, maga az előadás nem sínylette meg a családias légkört: a megjelent 30-40 fős közönség igazi klubhangulatot élvezhetett. Izgalmas zenei megoldások, szellemes szövegek, slágergyanús saját szerzemények és sajátos stílusú feldolgozások jellemezték azt a másfél órát, amit a zenekar a színpadon töltött.

A Lámák fújták is (klikk a képre) Fotók: Kecskeméti Krisztina
A Lámák fújták is (klikk a képre) Fotók: Kecskeméti Krisztina

Bár az előjelek nem a legjobbak voltak – még percekkel a koncert hivatalos kezdési időpontja után is a művelődési ház lépcsőjén téblábolt zenekar és közönsége, no meg a szemerkélő eső is bizonyára sokakat elriasztott –, a néhány perces csúszás után hamar helyükre kerültek a dolgok. Az együttes profi módon muzsikált, a közönség pedig remekül szórakozott ezen az estén.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.