- hirdetés -

A napsütéses vasárnap délutánon sokan döntöttek úgy, hogy felkapaszkodnak Orosháza templomtornyaiba.

Az Oros-haza Baráti Kör Egyesület már másodjára invitálta Orosháza lakóit a magasba. Egy évvel ezelőtt kicsit meghökkentő ötletnek tűnt, hogy a templomtornyokba hívják az embereket, de százan vették a bátorságot a toronymászáshoz.

Idén is hasonlóra készültek a baráti kör tagjai, és legnagyobb örömükre megduplázódott az érdeklődők száma. Az evangélikus templom erkélyén számolták a látogatókat: 15 és 19 óra között 207 érdeklődő mászta meg a toronyba felvivő 87 meredek lépcsőt (és ugyanennyit le is). Vélhetően közel ennyien voltak a másik két helyszínen, a katolikus és a református templom tornyában is.

Református templom: útban a földre (klikk a képre) Fotók: Gavallér Gergő
Református templom: útban a földre (klikk a képre) Fotók: Gavallér Gergő

A legfiatalabb látogató egy 5 hónapos kisfiú, míg a legidősebb egy 82 éves néni volt. Előbbit apukája vitte fel, utóbbit unokája kísérte a toronyba. A néni elmondta, hogy 10 éves lehetett, mikor utoljára fent járt az evangélikus templomtoronyban, majd könnyeit törölgetve adott hálát az égnek, hogy még egyszer – bár kicsit fáradtan – feljutott, és megnézhette az azóta gyökeresen átalakult Orosházát.

A lépcsősorok és a tornyok szűkössége miatt viszonylag hosszan kellett várakozni. Néhányan zsörtölődtek emiatt, de mindenkinek elillant a rosszkedve, mikor felért a toronyba. A gyönyörű, kora nyári időt idéző napsütésben csodálatos panoráma tárult a látogatók elé. Sokan hoztak fényképezőt és kamerát, csattogtak a gépek és fogyott a szalag rendesen. Hiába, nem minden nap látja az ember szülővárosát madártávlatból.

A gyopárosi fürdővendégek sem maradtak ki a sorból, hiszen ezen a délutánon a fürdő vezetése is csatlakozott a Tornyok Napjához. A strand területén lévő kilátót nyitották meg a fürdőzők előtt.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.