- hirdetés -

A vidéki színházak önálló havilappal jelentkeztek. Ebben éllovas a Békéscsabai Jókai Színház.

„Örömmel tudatjuk, hogy 2009. szeptember 18-án, 60 gramm súllyal, 420X297 milliméteres mérettel, színes külalakkal, 16 oldal terjedelemben, 20 ezer példányban megszületett a Magyar Teátrum című, új, országos színházi havilap, és megszületett ikertestvére, a Magyar Teátrum Online: www.magyarteatrum.hu is.
A boldog szülők a Magyar Teátrumi Társaságban tömörült színházak féltő gonddal engedik útjára, és ajánlják a színházba járók, a színházban dolgozók, és a már idősebb médiumok figyelmébe és szeretetébe a jövevényt.”

Az új lapot hónapok óta készítik elő az alapítók, közülük is az a nyolc vidéki színház, melyek anyagilag is hozzájárultak az eddig példa nélküli vállalkozáshoz. A magyar színház- és sajtótörténelemben ugyanis először fordul elő, hogy színházak hoznak létre színházi újságot, amit maguk írnak, szerkesztenek, saját szakembereikkel, és külső szakemberek bevonásával.

Az újságot az alapító színházakból delegált szerkesztőbizottsági tagok szerkesztik, és részben írják is.
Főszerkesztő: Fekete Péter, a Békés Megyei Jókai Színház igazgatója, lapszerkesztő: Józsa Mihály, online szerkesztő: Aradszki Zoltán, főmunkatársak: Elek Tibor és Zalán Tibor.

A lap minden tekintetben országos, hiszen a szerkesztősége Békéscsabán van, a grafikai munkálatokat Szombathelyen, a Logomotív Kreatív Műhelyben Lengyel Tibor, a nyomtatást pedig Szegeden, a Lapcom Lapkiadó és Nyomdaipari Kft végzi. Terjesztik az alapító színházak, a Lapker Rt, és a Magyar Posta Zrt. Minden évben 10 szám jelenik meg, minden hónap első napjaiban. Júliusban és augusztusban a színházakkal együtt az újság is nyári szünetet tart.

Az új jövevényt keressék, kérjék a hírlapárusoknál, hogy a jövőben beszerezzék Önöknek!

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.