- hirdetés -

A drog és alkohol után az egészségtelen étel szerepel a halál listáján – ki is pipálja.

Filmbeli jelenetről van szó. Természetesen valóságalappal, hiszen a gyorsétel éppoly káros a szervezetünkre, mint az alkohol vagy a drog. Ez utóbbiak legfeljebb látványosabban fejtik ki hatásukat, de mindenképp azon a bizonyos listán vannak, melyen a gyorsételek is. Ebből az alapgondolatból indultak ki a Táncsics Stúdió diákjai. A végeredmény egy ötletes és hatásos, 45 másodperces film lett.

httpvhd://www.youtube.com/watch?v=WUvTr56hXK0

Idén ezzel a filmmel neveztek a táncsicsos diákok az olasz mezőgazdasági minisztérium által ötödik alkalommal meghirdetett FOOD4U videó fesztiválon. Az egészséges táplálkozás népszerűsítését szorgalmazó versenyen 16 európai ország középiskolás diákjai mutathatják meg kreativitásukat.

A Táncsics gimnázium csapata először 2006-ban indult. Filmjük bekerült az olaszországi döntőbe. A 2007-es év kimaradt, 2008-ban viszont két csapattal indultak, közülük az egyik közönségdíjjal tért haza. Idén ismét két filmet neveztek, a fent látható döntős lett.

A film egyrészt rutinos, másrészt először próbálkozó diákok keze munkája. Felkészítő tanárok: Csányi László és Albert Roland. A hatásos alkotás készítői szeptember 18 és 24 között egy tengerparti város, Jesolo „lakói” lesznek, Olaszország vendégeként. Ez idő alatt megismerkednek a 38 döntős filmmel, „meghódítják” Rómát, 22-én pedig remélhetőleg a FOOD4U zsűritagjait is. Ekkor lesz az ünnepélyes díjkiosztó.

És hogy hogyan készült a film? Íme:

httpvhd://www.youtube.com/watch?v=c6_rWh3NB8I&feature=related

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.