- hirdetés -

A bajnokságban menetel az NB III-as focicsapat, ám a kupából hatalmas küzdelem mellett estek ki az NB I-es Kecskemét ellen.

A Magyar Kupa küzdelemsorozatában a legjobb 32 közé jutás volt a tét. Csapatunk a jó erőkből álló NB I-es Kecskemét csapatát fogadta a Mátrai –stadionban.

Orosháza FC – Kecskeméti TE-Ereco 0 – 3 ( 0 – 2 )

Orosháza, 400 néző. Vezette: Fajkusz ( ifj.Kormányos, Orosz )

Orosháza: Bordás – Szűcs, Nagy A., Varga F .(Gácsi 55. perc)., Szabó N. – Kerepeczki., Juhász ( Simon 70.perc)., Pardi., Baranyai ( Mike 62.perc ) – Buza., Szabó T.
Edző: Kvasznovszky József

Kecskemét: Mitrovic – Robson., Gyagya., Némedi., Farkas – Savic ( Perak 56. perc )., Alempijevic ( Hegedűs 60.perc )., Csordás., Yannick – Montvai ( Veselic 49. perc )., Litsingi
Vezető edző: Tomislav Sivic

Kiegyenlített mezőnyjátékkal teltek el az első percek, majd a „semmiből” szerzett gólt a Kecskemét.
A 8. percben Csordás lesgyanús helyzetben vitte Bordás kapusra a labdát, majd kapusunk szögletre mentett.
Savic jobb oldali szögletét Alempijevic 3 lépésről zavartalanul fejelte a léc alá. (0–1)

A 23. percben 26 méteres szabadrúgást Buza Mitrovic kezébe lőtte. Öt perccel később Yannick beadását Montvai fejelte mellé.

A 32. percben formás orosházi támadás végén Kerepeczki jobb oldali beadásáról Szabó Tamás centiméterekkel maradt le, majd a 35. percben Baranyai 26 méteres szabadrúgása a keresztlécen csattant.

A 40. percben Litsingi mélységi passzal indította Yannickot, a csatár kicselezve a kapust a kapu közepébe gurított. (0–2)

Bánatos hazaiak az első gól után (klikk a képre=galéria) Fotók: Lénárt "Léna" Ferenc
Bánatos hazaiak az első gól után (klikk a képre=galéria) Fotók: Lénárt "Léna" Ferenc

A második félidőben eldőlt a mérkőzés, hiszen az ismét kecskeméti góllal kezdődött. A 47. percben a kongói Litsingi visszapasszolt labdáját Montvai 8 méterről bombázta a léc alá (0–3)

Az 58. percben szépítési lehetőség adódott az OFC előtt. Buza egy lövőcsellel becsapta védőjét, majd az ötös sarkáról a jobb kapufa tövét találta el.

Kapufára kapufával válaszolt a KTE. A 66. percben a kameruni Yannick bal oldali beadását Csordás a bal kapufára lőtte.
A mérkőzés hátralevő részében küzdelmes mezőnyjáték folyt, újabb gólok nélkül. Az Orosháza FC meglepetést ugyan nem szerzett, de becsülettel helyt állt a technikás, labdabiztos játékosok alkotta első osztályú Kecskemét ellen.

Kvasznovszky József: – Örülök, hogy megnehezítettük a jó erőkből álló Kecskemét dolgát.

Tomislav Sivic: – Kötelező, rutinos győzelmet szereztünk.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.