- hirdetés -

A bajnokságot nem jól kezdték a kézilabdás lányok, van még mit javulniuk.

Csömör KSK – Orosháza-Gyopárosfürdő KSC  31-28 (16-12)

NB I/B-s női kézilabda bajnokság, Csömör. v: Kórodi, Major

Orosháza: Mészáros – Ancsin T. 1, Such 5, Fazekas 1, Csendes 6, Ancsin K., Kovács B.3. Csere: Gyarmati (kapus) Rózsa 6, Domokos 4, Krivik 1, Szabó 1, Németh, Bodrogi. Edző: Marton Richárd
Hétméteresek: 3/2 ill. 5/2  Kiállítások: 10 perc ill. 18 perc
Az ellenfél legjobb dobói: Mazák 9, Klász 8

A nyári igazolások után nagy tervekkel vágott neki a női kézilabdacsapat a bajnokságnak. Első meccsük mindjárt idegenbe szólította őket, méghozzá Csömörre.

A kezdő sípszót követően 11. percig úgy alakult a mérkőzés, ahogy azt az orosháziak szakvezetése várta, hiszen 6-3-ra vezettünk. Aztán itt következett egy hullámvölgy, így 4 perccel később már 7-7 volt az állás.

Azonban innen már csak az ellenfél játéka dominált. A lányok egyre több hibát vétettek védekezésben, így kezdett meglépni az ellenfél. A hátsó alakzat gyengesége aztán lassan kihatott a támadásokra is, és sok labdát elszórtak a mieink.

A helyzeten a szünet sem segített, továbbra is kevés volt a koncentráció. Az átlövők meglőtték támadásban a góljaikat, ám szélen és beálló poszton gyengélkedett a támadójáték.

Volt egy hullámvölgy a csömöriek játékában is, de azt sem tudták az orosháziak kihasználni, mely elsősorban a védekezés erőtlenségének volt köszönhető. Erre ékes példa, hogy kettős emberelőnyből gyors egymásutánban két gólt is kaptunk.

A végjátékban már csupán az eredmény kozmetikázására futotta, így az OKSC felnőtt csapata sajnálatos vereséggel kezdte a szezont.

Összességében megérdemelten nyert a Csömör, hiszen összeszedettebben játszott ellenfelénél. Csüggedni azonban nem szabad, most kezdődött a bajnokság, van idő és lehetőség kiköszörülni a csorbát.

Marton Richárd: – Ennyi technikai hibával és ilyen gyenge védekezéssel nem lehet mérkőzést nyerni.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.