- hirdetés -

A XX. id. Bacsur Imre sakk emlékversenyen hét mester, köztük két nemzetközi mester mérkőzött meg.

Az emlékversenyt szeptember 10-e és 13-a között rendezték meg városunkban . Az idei év volt az első alkalom, hogy nemzetközi minősítés szerzésére is lehetőség nyílt a megmérettetésen. Összesen 67-en indultak, hét mester, köztük két nemzetközi mester is megmérkőzött a végső győzelemért.

Orosházi bronz

A versenyt a címvédő, Nagykanizsában játszó Gonda László nyerte meg hét partiból 6 pontot szerezve. Gonda László idei győzelmével közel került a Bacsur vándorserleg végleges elnyeréséhez, melyhez összesen három győzelem szükséges.

Feszült figyelem és fegyelem a partik alatt<br>(Fotó: Kecskeméti Krisztina)
Feszült figyelem és fegyelem a partik alatt (Fotó: Kecskeméti Krisztina)

Mellette szintén 6 pontot ért el és második helyezett lett Tatár Kis Szabolcs (Pénzügyőr SE). Harmadik helyen az orosházi Horváth Zsolt Fide mester végzett 5,5 ponttal, miután az utolsó fordulóban döntetlent ért el a végső győztes Gonda ellen.

A negyedik helyet Papp Balázs (Maróczy SE Szeged; 5,5p), az ötödiket Chereches Marius (Gyulai SE; 5p) gyűjtötte be.

Nehéz állásból kiharcolt döntetlennel Kakuk Sándor (Orosházi SE; 4,5p) hatodik helyezett lett – tudtuk meg Zalai Mihály szervezőtől.

Különdíjasok

A hat fődíj mellett számos különdíjat is kiosztottak a szervezők. A legeredményesebb női versenyzőnek járó elismerést Erdős Boglárka, többszörös korosztályos bajnoknő, a Makói SE sakkozója kapta 4,5 ponttal. A legeredményesebb szenior díját Deák Zoltán (Békési TE, 4p) vehette át.

Legeredményesebb 18 év alatti Csirik András (Makói SE; 4,5p) legeredményesebb 14 év alatti Tésik Csaba (Maróczy SE; 4,5p) lett.

A legeredményesebb, fődíjban nem részesült orosházi versenyző díját Pásztorcsik János (4,5p), a legeredményesebb orosházi ifjúsági díját Bogdány Gábor (4,5p) szerezte meg. Legeredményesebb értékszám nélküli versenyző Bíró István lett (Orosházi SE; 3,5p).

„Kiskirály és királylány”

A rendezők mellett egy versenyző és Seres László versenybíró is adott át különdíjakat. Takács Imre „Álommagyar” című könyvét ajánlotta fel legsportszerűbb ellenfelének, Ohát Imrének (Maróczi SE).

A legfiatalabb „kiskirály” és „királylány” díjat kapták Perdi Zsombor és Marjanovics Annamária, mindketten idén töltik be nyolcadik életévüket. A legtapasztaltabb versenyző a 84 éves Verba István volt.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.