- hirdetés -

Kemény küzdelemben, néhol még döcögős játékkal de megérdemelten nyert a szezonnyitón a férfi kézilabda csapat.

Az NB I/B-s kézilabda bajnokság nyitómérkőzésén az OFKSE a frissen feljutott Törökszentmiklós csapatát fogadta az Eötvös-csarnokban.

OFKSE – Törökszentmiklós 30 – 25 (16-12) v.: Dr Serfőző, Dudás.

Orosháza: SZIKORA A, Kovács R(kapusok), Raffai A, KOVÁCS A 7, Bajusz A, Berta G 4, Kardos R 2, Gazsó P, Dunkl L 2, Ambrus J 1, Kotormán A 3, Kósa B 3, Országh Á, BALDA Á 8.
Edző: Füzesi Ferenc.

Nagyon várta már az orosházi közönség a szezonnyitót. Szurkolók szép számmal voltak már az előkészületi meccseken is, a bajnoki rajtra pedig megtelt a sportcsarnok. Az ifik 30-30-as döntetlenje után jobb szereplést remélt a „nagyoktól” a nagyérdemű.

Úgy is indult a mérkőzés, ahogy a nagykönyvben meg van írva. A Szikora, Kovács A, Kardos, Balda, Dunkl, Berta, Kósa összetételű hazai kezdő csapat szépen tette a dolgát, és a nyolcadik percben már 6 -3-at mutatott az eredményjelző.

Kőkemény harc dúlt a pályán (klikk a képre galériáért) Fotók: Kecskeméti Krisztina
Kőkemény harc dúlt a pályán (klikk a képre galériáért) Fotók: Kecskeméti Krisztina

Az orosháziaktól megszokott kemény, nyitott védekezés nem nagyon ízlett a vendégeknek, támadásaink pedig szellemesek és főként hatékonyak voltak. A félidő közepére ki is alakult az egész meccsre jellemző öt gólos különbség (15. perc: 10-5).

Nem lett nagyobb a differencia, mert sokat (nagyon sokat) kellett emberhátrányban játszanunk. Különösen az ellenfél két volt orosházi játékosa, Csikós Lajos és Cselovszki Csaba tört sok borsot az orrunk alá. Csikós alakításaira a játékvezetők rendre „vevők” voltak és sorra szórták ki a hazai védőket.

Az orosházi csapat erejét és tartását mutatja, hogy kettős emberhátrányból is tudtak gólt szerezni (sima hátrányból többször is). A szünetre 16 -12 -es hazai vezetés mellett vonulhattak a csapatok.

A szünetben az OFKSE ’94-es születésű fiataljai vehették át Dancsó József alpolgármestertől a strandkézilabda országos bajnoki címért járó oklevelet és zsebelhették be a közönség tapsban kifejezett elismerését.

A második félidőben – ami a játékot illeti – minden ott folytatódott, ahol az elsőben abba maradt. Jól védekezett a hazai csapat, bár néha még egy kicsit akadozott a gépezet. Ilyenkor persze ott volt az egész mérkőzésen nagyszerűen védő Szikora Attila és segített. Hárított hétméterest, ziccereket, meg ami jött sorra.

Balda Ákos koncentrál (klikk galériáért a képre)
Balda Ákos koncentrál (klikk galériáért a képre)

A Törökszentmiklósiak erejéből csak felzárkózásokra tellett. Főként emberelőnyben feljöttek két-három gólra, de aztán újra visszaállt a négy- ötgólos hazai előny. Jó volt látni, hogy az új játékosok, Kotormán, Országh, és Ambrus is nagyszerűen illeszkedik a csapatba.

Bár a forma még kissé idény eleji volt, de a győzelmet nem igazán fenyegette veszély és a végső ötgólos különbség reálisnak mondható. A mezőny legjobbja Szikora Attila lett.

Füzesi Ferenc : „A rendkívül lelkes Törökszentmiklós ellen nehéz meccsre számítottam. A védekezésünk kezd alakulni, bár még vannak bosszantó hibák, amiből az ellenfél könnyű gólokat lő. Támadásban hasonló a helyzet. Néha kicsit döcögős, de nagy öröm számomra, hogy az újak pillanatok alatt átvették a játékot és azt tudom mondani, hogy lesz ez még jobb is”.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.