- hirdetés -

Az OrosCafé.hu operatőre egy háztetőről rögzítette, hogyan hatástalanították a tűzszerészek a posta udvarán a „csomagot”.

Egész délután élőben követtük az orosházi nagy postánál zajló eseményeket. A tűzszerészek hosszú időt töltöttek bent a posta épületében, ami arra utalt, hogy nem olyan sima a hatástalanítás.

Először megérkezett a mentők egyik esetkocsija, majd nem sokkal utána a tűzoltók is befutottak. Ez már egyértelműen azt jelezte, hogy valami komolyabb dolog történik az épületben.

Hamarosan megtudtuk, hogy az épület udvarán fogják hatástalanítani a szerkezetet. Ezt operatőrünk egy háztetőről rögzítette.

httpv://www.youtube.com/watch?v=tbWcPoX8X7E

A keresett nő személyleírása

Időközben Albert István rendőr hadnagytól, a Békés Megyei Rendőr-Főkapitányság sajtóügyeletesétől megkaptuk a rendőrség hivatalos sajtóközleményét is, melyből kiderül az elkövető személyleírása.

Sajtóközlemény

A mai napon 12 óra 30 perc előtt nem sokkal bejelentés érkezett az Orosházi Rendőrkapitányság ügyeletére, hogy Orosházán az I-es számú Posta hivatalban néhány perccel korábban egy ismeretlen személy jelent meg, aki egy csomagot adott át az egyik alkalmazottnak azzal, hogy adja át a főnökének, majd távozott. Ezt követően értesítették a Rendőrséget, akik rövid idő múlva a helyszínre érkeztek. Megtekintették a csomagot és a személy és vagyonbiztonság érdekében kiürítették a Postát, a mellette lévő bank épületét, a környező lakásokat és értesítették a Tűzszerész szolgálatot. A tűzszerészek 15 óra 30 perc körül a helyszínre érkeztek, megvizsgálták a csomagot, majd hatástalanították és megállapították, hogy robbanó szerkezetet nem tartalmazott

18 óra 15 perckor a rendőrség a zárást feloldotta, megszüntették a kiürítést és megindult a forgalom a Posta épületében.

Az Orosházi Rendőrkapitányságon közveszéllyel fenyegetés vétség miatt indult nyomozás ismeretlen elkövetővel szemben.

Személyleírása:
-60-65 év körüli, kb. 160-165 cm magas, vékony testalkatú, őszes hajú nő, aki világos felsőt és fekete nadrágot viselt.

A Rendőrség kéri a lakosság segítségét, hogy akik a fenti cselekmény elkövetése idején a Postán tartózkodtak és a személyleírással megegyező nőt láttak, vagy a bűncselekmény elkövetőjére vonatkozóan bármilyen adattal, információval rendelkeznek, azok jelentkezzenek az Orosházi Rendőrkapitányságon vagy bármelyik rendőri szervnél, rendőrnél, illetve hívják a 66/523-700-as telefonszámot, illetve a rendőrség 107-es, 112-es segélyhívó számát.
A bejelentő adatait a Rendőrség bizalmasan kezeli.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.