- hirdetés -

Az OrosCafé.hu információi szerint Kiss Attila, a városi testület SZDSZ-es képviselője azt fontolgatja, elköszön a közéleti szerepvállalástól.

A hétfői rendkívüli testületi ülés előtt kaptuk a lemondásról szóló információt. Az ülés végeztével megkerestük Kiss Attilát, és erről a témáról kérdeztük.

Kiss Attila - beszél vagy cselekszik? (Fotó: Kecskeméti Krisztina)
Kiss Attila – beszél vagy cselekszik? (Fotó: Kecskeméti Krisztina)

„Megerősítem az információt. Hosszú és fájdalmas gondolkodás után döntöttem úgy, hogy 2010-ben sem az országgyűlési, sem az önkormányzati választáson nem indulok. Visszavonulok és befejezem a közéleti szereplést. Semmilyen pozícióba nem jelöltetem magam az őszi tisztújításon. Vélhetően még két hónapig vagyok a párt helyi szervezetének elnöke. A tagságomat egyelőre megtartom, ám ha a folyamatok így mennek tovább, megtörténhet, hogy idő előtt lemondok a mandátumomról is.”

Helyi vagy országos folyamatokra gondol?

„Nehéz ezt kettéválasztani, hiszen a meghozott törvények automatikusan és leghamarabb az önkormányzatoknál csapódnak le. Sok dolog van, amit felelősen gondolkodó politikus talán szükségesnek vélhet, de a kivitelezés eszközeit nem tartom megfelelőnek. Hagy említsek egy példát. 120 milliárd forint kivonása az önkormányzati szférából  nagyon sok települést lehetetlenít el, elképesztő módon beszűkíti a mozgásteret.”

Nem ért egyet a költségcsökkentés módjával?

„Szükség van költségcsökkentésekre az ország stabilitása érdekében. Ellenben nem biztos, hogy a kormány megfelelő módon teszi ezt. Arról nem is beszélve, hogy továbbra is úgy vélem, nem lett volna szabad Bajnai Gordonból miniszterelnököt csinálni, mert a jelenlegi kormány mögött nincs társadalmi támogatás. A kormány lépéseit számos fórumról negatívan ítélik meg. Ellenszélben nem lehet úgy politizálni, hogy az jövőképet adjon az embereknek. Számomra ez a legnagyobb gond. Hiszen, ha nem tudunk jövőképet adni, bármit is teszünk, a helyzet nem javul.”

Megtudtuk, hogy a helyi elnökség sorsáról a Szabad Demokraták Szövetsége orosházi tagjai a későbbiekben döntenek.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.