Örömtelinek indult, tragédiába torkollott

- hirdetés -

Meghatóan kezdődött az AKG volt dolgozóinak találkozója. A vidám összejövetel elején még senki sem gondolta, hogy kellemetlen incidens és tragédia történik.

Az Alföldi Kőolajipari Gépgyár nyugdíjas és volt dolgozói találkoztak szeptember 5-én. A bányásztársadalom csaknem 200 egykori tagja az Orosháza ipari életében meghatározó cég 60. születésnapjáról, és az 59. bányásznapról is megemlékezett.

A volt kollégák örömmel üdvözölték egymást, kit azonnal, kit egy kis gondolkodási idő után ismertek fel. Felidézték a régi emlékeket, s elsorolták kivel mi történt az elmúlt években. A bányászok indulója után Nagy János szervező köszöntötte az egybegyűlteket, akik megemlékeztek azokról is, akik már nem lehetnek közöttük.

Az örömteli találkozást megzavarta egy incidens. Az esemény a nyugdíjasok érdekvédelmi egyesülete székházában volt. Házigazdaként Násztor Sándor elnök hosszasan ecsetelte a nyugdíjasok szerepét a város történetének alakulásában. A sorok között azonban zúgolódás keletkezett, végül egy vendég kifakadt: „nem szemináriumra jöttem” és távozott.

Néhány perc technikai szünet után a találkozó tovább folytatódott. Fél egy környékére elkészült – három bográcsban – a marhapörkölt. 170 főre a 60 kiló krumpli is megfőtt, az ételt egy óra körül kezdték el tálalni.

Stábunk ekkor hagyta ott a vidám társaságot. Az öröm azonban tragédiába torkollott. Kovács Tibor, az orosházi mentőállomás vezetője megerősítette azt az információinkat, mely szerint egy idős ember rosszul lett. A kiérkező mentősök sem tudtak segíteni rajta, a helyszínen meghalt.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.