- hirdetés -

Az ülés parázsnak ígérkezik, élőben adjuk 9 órától!

A nyári pihenés után gyors egymásutánban már a második ülést tartják a képviselők. Ezúttal 4 nyílt és 1 zárt napirend van a meghívóban, azonban akad köztük igencsak említésre méltó is.

Az első három pont – rendelet-tervezet a temetőkről és a temetkezésről szóló önkormányzati rendelet módosításáról; egyes önkormányzati rendeletek jogharmonizációs záradékkal történő ellátásáról és a gyermekek ellátásáról – gyorsnak tűnik, de azért a politikában sosem tudni, mikor és hol lobban fel a vita.

Ami biztos parázs hangulatot teremt majd, az a negyedik pont lesz:
Orosháza Városi Önkormányzat Kórháza „Intézményi stabilizációs és fejlesztési stratégiai terve”
Előadó: Dr. Kalmár Mihály képviselő, főigazgató

A főigazgató múlt heti sajtótájékoztatóján beszámolt az átvilágítás eredményeiről, ahol az előző vezetést és a kormányt bírálta a kórház jelenlegi állapota miatt. A baloldalon általában ennyi bőven elég ahhoz, hogy kicsapják a biztosítékot, és rendre ilyenkor alakul heves politikai töltetű szópárbaj.
Azt, hogy pontosan mit is takar az intézmény stabilizációs és fejlesztési stratégiai terve nem tudjuk, hiszen az anyagot nem kapta meg a sajtó. Indoklás: a testület szeptember 7-én tárgyalja azt.

A meghívóban szereplő egyetlen zárt napirend az Egyesített Szociális Intézmény intézményvezetői pályázatának elbírálása lesz. Pár hónappal ezelőtt az addigi vezetőt, Széll Györgynét leváltotta a testület, azóta is vita tárgyát képezi ennek jogszerűsége és megalapozottsága. Bővebbet egyelőre nem tudunk az új jelölt személyéről, de hétfő dél körül ez is kiderül.

Kövessék élőben az ülésen történteket az OrosCafé.hu oldalain szeptember 7-én, hétfőn, 9 órától!

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.