- hirdetés -

A helyzetek alapján a 3:1-es győzelem a Százhalombattára nézve hízelgő. Az NB III-as Orosháza FC csapata négy forduló után vezeti a bajnokságot.

Orosháza FC – Százhalombatta     3 – 1    ( 1 – 1 )

NB III-as bajnoki labdarúgó mérkőzés. Orosháza, 300 néző.Vezette:Herbály P. ( Mikó, Kis)

Orosháza FC: Molnár – Szűcs, Balogh, Nagy A.(Varga F.), Szabó N. – Kerepeczki, Pardi, Juhász (Gácsi), Baranyai – Buza, Szabó T. (Ugrai) Edző: Kvasznovszky József

Százhalombatta: Nagy E. – Szabó Z. (Károlyi Cs.), Pauliscse, Károlyi R., Gyurkovics – Szép, Ihos, Ribényi (Henrik), Nagy G. – Bakó (Pregitzer), Móra Edző: Károlyi Gábor

Az „ Aston Villa”mezben pályára lépő Százhalombattán már az első tíz percben látni lehetett, hogy tudásban messze van a birminghami sztárcsapattól, de az Orosháza számára sem lesz megoldhatatlan feladat a legyőzése. A várakozásnak megfelelően már a 10. percben megszerezte a vezetést a tiszta fehérben játszó hazai csapat. Buza bal oldali beadását Szabó Tamás 4 méterről pörgette a kapu bal alsó sarkába (1-0)

Kimaradt helyzetek és hidegzuhany

A gól után sorra maradtak ki a jobbnál-jobb helyzetek. A 12. percben Buza emelte a labdát 8 méterről fölé, majd két perc múlva Baranyai lövését védte Nagy kapus. A 18. percben az előrehúzódó Balogh M. helyzetét védte a battai ”portás”.

Ahogy ilyenkor lenni szokott, a vendégek első helyzetüket gólra váltották. A 31. percben egy lepattanó labdából Ihos Zoltán 17 méterről lőtt bombagólt az orosházi kapu jobb felső sarkába (1-1)

Összhang kapus és védő között (klikk a képre)
Összhang kapus és védő között (klikk a képre)

Felbillent a pálya

A második játékrészben folytatódott a hazaiak támadássorozata. Az 56. percben Buza lövését, két perccel később Szabó T. fejesét védte bravúrral az ellenfél kapusa. Ezekben a percekben nagy nyomás alatt tartotta az Orosháza a vendégek kapuját, aminek eredményeként a 69.percben megszerezte a vezetést.

Buza lövését a hálóőr kiütötte, majd Pardi a felső kapufára fejelt, a kipattanót azonban Szabó Tamás két lépésről bólintotta a hálóba (2-1)

A 85.percben eldőlt a mérkőzés. Kerepeczki előre vágott labdáját Baranyai szorongatott helyzetben emelte a kapus fölött a hálóba (3-1)

Az Orosháza FC a sok kihagyott helyzet ellenére folytatta győzelmi sorozatát és továbbra is a tabella élén áll. A látottak alapján felmerül a kérdés: vajon meddig lehet ennyi helyzetet büntetlenül megúszni?

Kvasznovszky József: „Ideges hangulatú mérkőzésen ismét sok helyzetet hagytunk ki, de a második félidőben felőröltük a jó erőkből álló Százhalombattát és megérdemelten nyertünk.”

Károlyi Gábor: „Megérdemelten győzött az Orosháza, sok sikert kívánok nekik a bajnokságban.”

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.