- hirdetés -

…rossz ember nem lehet. Szeptember 3-án sok jó ember gyűlt össze a városházán.

Minden virág megtalálja a maga cserepét – esetünkben kertészét. Annak ellenére, hogy idén kevesebben neveztek a Virágos Orosháza pályázatra. Ám ha versengést vállalók száma csökkent is, lelkesedésük semmiképp.  A nemes megmérettetés eredményhirdetését szeptember 3-án tartották a városháza nagytermében.

„Örömteli, hogy vannak olyanok, akik fontosnak tartják, hogy minél szebb és élhetőbb teret varázsoljanak önmaguk és városunk  számára. Cselekedetükkel környezetük példaképévé válhatnak” – hangsúlyozta dr. Dancsó József. Az alpolgármester reméli, hogy jövőre talán többen kapnak kedvet a versenyre.

Azoknak sem kell már sokáig várnia, akik jobban kedvelik a fényáradatot, mint a virágot. Hiszen közeleg a tél, amikor meghirdetik a Világos Orosháza pályázatot.

„A két megmérettetés bizonyos mértékben összefügg, hiszen mindkettő azt a célt szolgálja, hogy szerethetőbbé, otthonosabbá tegyük városunkat” – mondta az alpolgármester.

Mindenki kapott, aki adott

A szerényebb jelentkezés miatt a szervezők úgy döntöttek, hogy valamennyi pályázó jutalomban részesül, így senki sem tért haza üres kézzel. A helyezést elérők, 5-10-15 ezer forint értékű vásárlási utalványt kaptak. A különdíjasok, kertészeti tárgyakkal, növényekkel gazdagodtak.

A legügyesebb kertészek a díjátadókkal (fotó: Kecskeméti Krisztina)
A legügyesebb kertészek a díjátadókkal (fotó: Kecskeméti Krisztina)

A legszebb intézménykert kategóriában első helyezést ért el az orosházi Mentőállomás, második lett az Előd utcai tagóvoda, míg a harmadik az Arany Évek Gondozóház kertje lett. Különdíjat kapott a Bácska utcai tagóvoda.

A legszebb közterület kategória győztese Surányi Tamás lett, második helyen Szentiványiné Rajki Magdolna végzett, míg a harmadik helyezéssel Fehér Jánosné büszkélkedhet. A kategóriában négy különdíjat osztottak ki: Kovács Zoltánné, Oláh Sándor, Tóth Jánosné, Solf Julianna részére.

A legszebb kert kategóriában Sándor István kertje lett az aranyérmes. A második legszebb Surányi András kertje lett, míg a harmadik helyezést Szula Antalné kertjének ítélte oda a zsűri. Különdíjban részesült: Szántó Istvánné és Gazsi Sándor.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.