- hirdetés -

Télen-nyáron kiváló hőszigetelést biztosít a ClimaGuard Solar. Az orosházi síküveggyártó cég fejlesztését Magyar Termék Nagydíjjal ismerték el.

Ebben az évben a ClimaGuard Solar kapta meg a nívós Magyar Termék Nagydíjat. Az elismerést azok a gazdasági szervezetek kapják, akik kiemelt figyelmet fordítanak az egyetemlegesen jó minőségű termékek előállítására, illetve szolgáltatások nyújtására. A pályázat díjazottjai olyan példaértékű modelleket jelenítenek meg, amelyek hozzájárulnak a gazdaság fejlődéséhez.

A kitüntető címet a Gurdian Orosháza Kft. nevében Finta Ferenc ügyvezető vette át szeptember 2-án. A Parlament Felsőházi termében tartott díjátadón Podolák György, az Országgyűlés Gazdasági és Informatikai Bizottsága elnöke gratulált az ügyvezetőnek.

090904_guardian_oklevel
Magyar Termék Nagydíj a ClimaGuard Solar termékért (fotó: Kecskeméti Krisztina)

ClimaGuard Solar elnevezésű termék igazodik Magyarország éghajlati viszonyaihoz – kivételes napvédő tulajdonsággal rendelkezik. Az üveg felületén egy átlátszó, a hajszál 2500-ad részének megfelelő vastagságú bevonat felel azért, hogy a napenergiát kétszer olyan hatékonyan zárja ki, mint a hagyományos üveg.

A díjazott termék kifejlesztése előtt az orosházi síküveggyártó cég, a 2007-ben elindult bevonó során, már gyártott alacsony hőátbocsátású bevonattal rendelkező, s így energiatakarékosságot eredményező üveget.

Ez a fajta üveg nem akadályozza meg azt, hogy a nyári meleg bejusson a lakótérbe. A ClimaGuard Solar azonban télen-nyáron kiváló hőszigetelést biztosít.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.