- hirdetés -

Továbbra is veretlen az OFC a bajnokságban, most szegeden győztek a fiúk.

Tisza Volán SC Szeged – Orosháza FC 2 – 3 ( 1 – 1 ).

NB III-as bajnoki labdarúgó mérkőzés. Szeged, Felső Tisza-parti Stadion . 250 néző.Vezette: Kőrösi J. ( Zsebő D., Ámán A. )

Tisza Volán: Dongó — Mészáros, Dargó, Grünwald, Szabó A. — Szilágyi, Udvari (Mórocz), Pálfi, Huszárik — Végh (Boldizsár), Beretka. Edző:Dr. Buchholcz Gábor.

Orosháza: Molnár T. — Szűcs D., Balogh M., Nagy A., Szabó N. — Kerepeczki, Pardi, Juhász N., Baranyai (Ugrai) — Buza (Simon), Szabó T. (Nadiu). Edző: Kvasznovszky József.

Két veretlen gárda találkozójára került sor a valaha szebb napokat látott, kissé lepusztult egykori SZEOL stadionban. Dr. Buchholcz Gábor, a szegediek mestere a mérkőzés előtt elmondta, hogy játékosaiban óriási a bizonyítási vágy és, ha a lelkesedés pontosabb játékkal párosul, meglehet az első győzelem. A másik oldalon Kvasznovszky József nehéz mérkőzésre számított a fiatalokból álló hazaiak ellen, de a csapat folytatni szeretné sikersorozatát.

A 8. perc Végh Ariel lövése a felső kapufán csattant, viszont a 13. percben az Orosháza szerzett vezetést. Baranyai szögletét követően a hosszú oldalon érkező Szabó Norbert fejelt közelről a hálóba (0-1)

Tíz perccel később váratlanul egyenlítettek a szegedi kék-feketék. A 23.percben Pálfi jobb oldali szabadrúgását a védők röviden fejelték ki, és Szilágyi 18 méterről lőhetett a hálóba (1-1)

A 39. percben Nagy A. mentett az utolsó pillanatban szögletre, a másik oldalon Kerepeczki tréfálta meg a hazaiak kapusát. Félpályáról emelt kapura, Dongó kapus üggyel-bajjal tornázta a labdát szögletre.

A második félidő orosházi helyzettel kezdődött. Az 50 .percben Buza emelt 25 méterről a kint álló kapus fölött a felső kapufára. Az 55. percben Baranyai emelte be a védők mögé a labdát, Szabó Tamás megköszönte és 6 méterről a hálóba lőtte (1-2)

A 60.percben mintaszerű orosházi akció futott a pályán. Juhász indította a jobb szélen Baranyait, a nyurga csatár középre passzolt és a támadást követő Buza 8 méterről belsőzte a hálóba a labdát ( 1-3)

A 62. percben a csereként beállt Mórocz távoli lövése kerülte el centiméterekkel a kaput, a másik oldalon Buza átadását Szabó Tamás perdítette a kapufára.

A 87. percben Pálfi cselezgetett az ötös sarkán, majd váratlanul kapura fordult és lövése utat talált a kapu bal alsó sarkába (2-3)

Nem várt izgalmakkal zárult a mérkőzés. A 89.percben Beretka lábában volt az egyenlítés, de a hazai csatár elügyetlenkedte helyzetét, a 92.percben Ugrai vezette a kapusra a labdát, Dongó bravúrral védett.

Az Orosháza kiegyenlített első félidő után agresszív játékkal két gólos előnyt szerzett, de a kihagyott helyzetek miatt izgalmassá tette a végjátékot. A Volán ”menetrend” 3 pontot jelzett erre a mérkőzésre, csapatunk azonban átírta a szegediek menetrendjét.

Dr.Buchholcz Gábor: Olyan ellenféllel találtuk szembe magunkat, aki könyörtelenül kihasználta hibáinkat. Jó csapat ellen szenvedtünk vereséget.

Kvasznovszky József: A három rúgott gólon kívül három kapufát is rúgtunk, megérdemelten győztünk.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.