- hirdetés -

2009. januárjában alakult meg az OMTK-ULE 1913 utánpótlás labdarúgó egyesület.

Eddigi tevékenységükről, terveikről nyilatkozott Vágó Mihály szakmai vezető.
„Elsődleges célunk korosztályonként a gyermeklétszám növelése volt. Ennek érdekében felvettük a kapcsolatot a város óvodáival, iskoláival. Toborzókat szerveztünk, mindezek hatására a kezdeti 110 főről 150-re emelkedett a létszámunk.”

Mely programokban vettek részt?

„Felvettük a kapcsolatot a Gyermeklabdarúgó Szövetséggel és a Nemzeti Utánpótlás és Sportszolgáltató Intézménnyel. Gyermekbarát programjaink vonzóak a focistáink számára. Egyesületünk harmadik éve vesz részt a határokat átívelő Interliga elnevezésű nemzetközi tornán. Megyebeli csapatok mellett aradi és temesvári gyerekekkel mérik össze tudásukat a 7-11 éves játékosaink. A nyáron kétszer két hetes nyári táborban vettek részt a gyerekek a Gyopár Hotel Sportcentrumában. Csapatainkat elindítottuk a korosztályos bajnokságokban.”

Milyen az edzői szakellátás?

„A foglalkozásokat szakképzett edzők vezetik. Négy „B” licences és négy „D” képzettségű tréner dolgozik . Szeretném felhívni a figyelmet, hogy egyesületünk ez év október 5-étől Orosházán „B” licences edzőképző tanfolyamot szeretne indítani. Várjuk az érdeklődők jelentkezését a Gyopárosi út 3.szám alatt.”

A szakember lát-e fejlődést a félév során?

„A kisiskolás korban elsősorban a fizikai és technikai fejlődés a szembetűnő, az U13, U15, U16 és U19 korosztályban már a bajnoki mérkőzések számszerű eredményei is jelzik a fejlődést. Bizakodva mondhatom, hogy az U13 és az U19 csapataink esélyesek a most rajtoló bajnokság megnyerésére.”

Távolabbi célok?

„A töretlen fejlődés mellett 3 éves koncepciónk végén szeretnénk néhány korosztályban az országos kiemelt bajnokságban részt venni.”

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.