- hirdetés -

Fürdés a Tiszában, kalandos táborozás Mindszenten.

„Programok sokaságával igyekeztem a roma gyerekek  nyarát tartalmasabbá tenni. Júniusban egyhetes napközis tábort szerveztünk a múzeumban. Ennek keretében roma hagyományokkal és népismerettel kapcsolatos foglalkozásokon vettek részt a gyerekeket. A tábor ingyenes volt, hiszen a gyermekvédelmi támogatásban részesülő gyerekek szociális ebédjegyet kaptak. A reggelit és uzsonnát támogatók jóvoltából tudtuk biztosítani” – tudtuk meg Rajkiné Hichsi Máriától, a Phrahla Testvérek Alapítvány elnökétől.

Augusztusban kéthetes tábor várta a csemetéket, melynek a gyermekkönyvtár és a múzeum adott otthont, szintén sok-sok játékkal és játszóházzal. A tábor keretén belül négynapos mindszenti sátortáborozás is várta a táborlakókat, akik teljesen nomád körülmények között éltek, így igazi kihívás volt számukra a négy nap. Sokat fürödtek a Tiszában, maguk főzték – természetesen felnőtt közreműködésével- az ételt, és éjszakai zseblámpás felfedező út tette még kalandosabbá a tábori életet.

A szünidő hátralévő részében az alapítvány által működtetett Csemete Nevelde Klub foglalkozásai várták a gyerekeket. A gyermekkönyvtárban játszóház, mese-, filmnézés, és internetezési lehetőség, valamint rengeteg szabadtéri játék közül válogathattak a csemeték.
„Augusztusra először csak egyhetes tábort terveztem, de mivel adva volt a szociális ebédjegy lehetősége és a támogatók is segítettek abban, hogy minél gazdagabb és színesebb programokat tudjak összeállítani a gyerekeknek. Ezért ebben a hónapban négyhetes elfoglaltságot tudtam számukra biztosítani” – hangsúlyozta az elnök.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.