- hirdetés -

100 ezer a bálra és rászorulók támogatása – ülésezett a CKÖ.

Nem nyilatkozik

Ülésezett a Cigány Kisebbségi Önkormányzat augusztus 24-én, melynek kezdete előtt egyperces néma felállással emlékeztek a közelmúltban kegyetlen módon meggyilkolt kislétai roma asszonyra.

Rajkiné Hichsi Mária nemrégiben lemondott képviselő tisztségéről, lemondásának okáról nem kívánt nyilatkozni. Helyét Csurár János vette át, aki a napirendi pontok tárgyalása előtt letette az esküt. Az ülés további részében megválasztották a pénzügyi bizottság tagjának, a bekövetkezett változtatások miatt pedig módosították a Szervezeti és Működési Szabályzatot.

Cigánybálra egyelőre 100 ezer

Simondán Gusztáv CKÖ elnök kiemelte, a közcélú foglalkoztatottak rendben végzik munkájukat. Lakatos Tibor az újkígyósi etika tábor sikerét emelte ki. A CKÖ által támogatott programon 6 roma gyermek vett részt.

Októberben megrendezik a hagyományos cigánybált, melyen a tervek szerint az Angyal szemek együttes lép fel, a rendezvényre egyelőre 100 ezer forintot különítettek el. A további összegről a költségvetés átvizsgálását követően döntenek, hiszen még vannak egyéb kötelezettségeik. Szintén a következő ülésen döntenek a rászoruló családok beiskolázását segítő 30 ezer forint támogatásról is.

Felzárkóztatás

Egy korábbi határozat alapján koncepciót dolgoznak ki néhány roma tanuló felzárkóztatásának támogatásáról. Az  elképzelés megvalósítása érdekében a CKÖ kezdeti lépésként együttműködési megállapodást köt a helyet és pedagógusokat is biztosítani tudó katolikus hitközösséggel.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.