- hirdetés -

Látványos szambashow kíséretében lépnek fel Gyopárosfürdőn augusztus 20-án a Rippel fivérek.

Rippel Ferencet telefonon értük el, elsőként orosházi, gyopárosfürdői élményiről kérdeztük.

Jártunk Gyopárosfürdőn, tavaly egyik versenyen nyertünk egy hétvégét. Nagyon tetszett a tó és kellemes volt az is, hogy a szállodából folyosó vezetett a fürdőbe.

Önök bejárták a világot, nem fáradnak bele a mindig új helyek befogadásába?

Mintegy húsz éve vagyunk a pályán. Még akkor kezdtük az utazásokat, amikor nem szabadott, az útlevelünk sem volt érvényes a világ minden országába. Bennünk maradt az utazás izgalma, a kalandvágy, az új iránti érdeklődés.

Talán éppen ez a kíváncsiság építi a pályájukat is – a tehetség és a munka mellett?

Erő, koncentráció, látvány
Erő, koncentráció, látvány

A világ sok szép színpadán felléphettünk. Minden alkalommal nagyon készülünk, mert a szeretet, amit a közönségtől kapunk, az izgalom és a taps a mi éltetőnk. Ehhez hozzá kell tenni, hogy szakmánkban egy rutin fellépés is veszélyes lehet.

Hogy fogadja önöket a szakma?

Itthon inkább az irigységet, a kritikát érezzük, ezért is fordultunk el a cirkusz világától, bármennyire szerettük. De ez nemcsak erre a műfajra igaz, így van a színészek, a zenészek esetében is. Külföldön más a helyzet, ott meghívott vendég művészek vagyunk, elég, ha látják a produkciót.

Milyen előnye és hátránya van annak, hogy testvérekként dolgoznak együtt?

Gyerekkorunkban Viktorral sokat veszekedtünk, verekedtünk, mára ez elmúlt. Egy orosz artista párostól tanultuk az alapokat, ők az utolsó évadjukban adták át nekünk a stafétabotot. A portugál Alexis testvérpár a példaképünk. Mindenki más-más adottságokra épít: van, aki a hajlékonyságot, más a dinamizmust viszi bele a művészetébe. Egy közös bennünk, hogy ezt csak testvérekként lehet csinálni. Ennyi év közös munka után már nincs min veszekedni, tudjuk a dolgunkat, egymást semmiért nem okoljuk, a pályán kívül pedig mindenkinek megvan a magánélete.

A közelmúltban sikeres rekordot állítottak fel, immár nyolcadik alkalommal. Mit lehet tudni a kilencedikről?

Az előkészületek alatt azt gondoltuk, hogy ez lesz az utolsó. De pár nap múltán érkezett egy felkérés, hogy jövőre 30 ezres nézőközönség előtt a kilencediket is kíséreljük meg. Részleteket – babonából – nem mondhatok.

A kenyérünnep kapcsán a Rippel fivérek kenyérfogyasztási szokásiról is essen néhány szó.

A hagyományos, ropogós héjú kenyeret szeretjük, de jöhet a kifli, a zsömle, a pizza is. A munkánk azért határt szab ennek, hiszen a testünk a jelmezünk, nem nézhetünk ki akárhogyan, ezért oda kell figyelnünk a táplálkozásunkra. Még a nagymamám tanított arra, hogy szeletelés előtt meg kell keresztelni a kenyeret, amit Isten adott.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.