- hirdetés -

Izgalmas előfutamokat hozott a Hajómodellezők Nyílt Európa-bajnoksága. Orosháza-Gyopárosfürdő ad otthont a versenynek, a döntők hétvégén lesznek.

Az EB számokban: 21 ország, több mint 230 versenyző, 430 hajómodell. Orosháza és a városi modellező klub közös pályázatban nyerte meg az idei Nyílt Európa Bajnokság és a 2010-es Hajómodellező Világbajnokság rendezési jogát. Nóbik Gyula főszervező, az Orosházi Modellező Klub elnöke az oroscafe.hu-nak elmondta, hogy Magyarországon utoljára 1984-ben volt világverseny.

Augusztus elsején indult a nagyszabású kontinensviadal, a megnyitó keretében volt látványos felvonulás mazsorettekkel és fúvószenekarral és városunkba érkezett a Magyar Hajómodell Szövetség, illetve a NAVIGA elnöke is. A gyopárosfürdői verseny egészen augusztus 9-ig tart. A rengeteg hajómodell 12-es csoportokban indul és minden csoportból a legjobb 12 versenyző jut a hétvégi döntőbe.

Orosháziaknak is szurkolhatunk. Kiss György, Végh Sándor, Obuch László és Nóbik Gyula küzd a helyezésekért. Legfőbb céljuk a döntőbe jutás. Ahogy Nóbik Gyula fogalmazott: ha a döntőben van az ember, ott már bármi megtörténhet.

Csúcstechnika és az emberi képességek kombinációja – többen így jellemzik ezt a sportágat, melynek kulisszái mögé a hétvégén még bárki bepillanthat. 8-án, szombaton 10 órától, 9-én, vasárnap pedig 9 órától lesznek a döntők. Az eredményhirdetésre vasárnap késő délután kerül sor.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.