- hirdetés -

Élő zene, remek színészek. Így látta kritikusunk a méltán népszerű darab orosházi előadását.

Az Orosháza Fesztivál 2009-es évadának egyik legnagyobb közönségsikere volt a Muzsika hangja előadás. A világhírű film kapcsán híressé vált történetről kevesen tudják, hogy eredetileg színpadra írták. A Veszprémi Pannon Várszínház szerdai előadása a fesztivál kiemelkedő színvonalú programja volt. Vándorfi László direktor szavai szerint „nem adják olcsón magukat” – értendő ez úgy, hogy nem engedik meg maguknak a haknit, a közönség mindig ugyanazt kapja: tudásuk, tehetségük javát.

A sok fiatal, aki a darabban fellépett, sokunk számára visszaadta a reményt, és a hitet abban, hogy kell, érdemes régi, szép történeteket elővenni, és (korrekt, magabiztos szakmai háttérrel) újra előadni.

Élő zene mellett láthattuk az előadást, amelyet a kedvezőtlen időjárási előrejelzés miatt a színházteremben játszottak. A mintegy háromszáz érdeklődő elégedetten, feltöltődve hagyta el a nézőteret, és az újságíró számára sem maradt elemzési feladat, csak annak megállapítása, hogy érdemes ezt a társulatot más előadással is elhívni.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.